Primera autonòmica femení

CAMPIONES DE BALEARS !!!!!

phoca_thumb_m_foto036Ho han aconseguit. Ja havíem avisat que aquestes jugadores venien al campionat per dir alguna cosa i Déu meu si ho han fet. En un pavelló ple de gom a gom, enmig d'un ambient ensordidor, ahir vespre varen donar una altre lliçó de sebre estar sobre la pista i varen guanyar a un equip local, campió de Mallorca, que no va poder fer res tot i que durant tot el partit ho va intentar. Però ahir era el nostre dia i les jugadores que magistralment han dirigit en Christian i en Bernat, "chapeau" per ells dos durant tota la temporada, varen treure tota la seva qualitat i varen aguantar totes les embranzides de les noies del Pla. Aquesta victòria,combinada amb la de l'Esporles enfront del Ferreries, feia que matemàticament l'equip es proclamàs campió de Balears i assolís l'ascens a la Primera Divisió femenina.

Si en els partits contra l'Esporles es va comencar per darrere, ahir des del primer moment es va dominar el marcador. Un 3-2 va ser l'únic avantatge de les locals en tot el partit. Ben aviat, un parcial de 0-8, ja posava la primera diferència important en el marcador, en el que les alcudienques doblaven a les locals en acabar el primer quart amb un clar 8-16. Fins el descans la tònica seguí essent la mateixa i l'avantatge seguia augmentant. Un 28 a 40 enviava a les jugadores al vestidors.

Les sèniors comencen amb bon peu el campionat de Balears (48-41)

Foto: basquetbalear.comBon inici del campionat per les jugadores den Christian Ochogavia que han volgut deixar clar que no han anat al campionat com a comparses, sinó que tenen coses a dir. De moment la primera víctima ha estat l'equip d'Esporles que fa quinze dies ens va deixar amb la mel al llavis en guanyar-nos per un sol punt en el partit final de la fase final de Mallorca. Però avui la història ha estat diferent pel que fa al final, però amb un punt comú amb el partit anterior: la lluita i la perseverança del nostre equip envers d'un marcador que durant molts de minuts ha estat advers.

Si bé el partit no ha estat tan vistós com el disputat a Esporles, basta veure els percentatges de tir, en especial de tres punts, si que ha respost al canons d'igualtat que ha imperat en la categoria durant tota la temporada. Un parcial de 0-8 per les d'Esporles a mitjans del segon quart els donava una davantera en el marcador que arribaria fins i tot als deu punts, avantatge considerable veient les xifres que es manejaven en el marcador.

Un premi merescut: les sèniors disputaran el Campionat de Balears

phoca_thumb_m_foto018Tot el que va ser decepció fa deu dies a Esporles en perdre la final per només un punt, s'ha convertit en il·lusió en haver fet oficial la Federació de Bàsquet de les Illes Balears la renúncia del primer classificat eivissenc, el Tànit, la qual cosa implica la classificació automàtica del nostre equip atenent a la seva segona posició en el Campionat de Mallorca. Després del seu magnífic torneig, culminant una gran temporada, és sense dubte un premi totalment merescut.

El torneig es disputarà al pavelló del Bàsquet Pla el proper cap de setmana. El calendari és el següent:

Amb el cap ben alt (70-69)

phoca_thumb_m_foto018Quin gran partit !!. Les jugadores den Christian han donat un exemple de lluita i orgull davant un equip local que ha estat impressionant en l'encert des del 6'25. Tot i anar sempre al darrere en el marcador mai s'han rendit i sempre han estat dins el partit. Ni tan sols quan l'Esporles ha aconseguit el seu màxim avantage de 12 punts han baixat els braços, tot el contrari, s'han recuperat a base de defensar al límit i només la mala fortuna ha fet que no es pugués culminar una remuntada que sense dubte es mereixien.

El partit començava amb el que seria un dels factors determinants de la final: una cistella de tres de l'equip local. Els primers avantatges locals s'anaven reflexant en el marcador però les nostres, de la mà d'una esplèndida Rosa Albertí, mantenien el tipus. El continu encert des de llarga distància (9 de 17 en triples al final, més d'un 50%) de l'Esporles s'imposava a la teòrica superioritat del joc interior de les alcudienques, que comptava amb la important baixa de Joana Martín, i aconseguien arribar al descans amb 11 punts d'avantatge, 39-28.

A la final !!!!

phoca_thumb_m_foto001Semblava impossible però aquest equip ho ha aconseguit. Demà a les vuit del vespre es jugarà la classificació pel Campionat de Balears contra l'equip local, l'Esporles. Molt difícil, sí, pero no impossible després del que hem vist aquest dos dies.

Victòria còmoda ahir contra el Joan Capó de Felanitx, el 45 a 63 final així ho indica, i espectacle total avui derrotant a un equip amb dues figures determinants, ambdues internacionals i una d'elles fins i tot olímpica, i que, segons tots els pronòstics, s'havia de passejar en aquesta fase. Ja ho diguérem a la prèvia. La feina ben feta dóna els seus fruits.