La Salle C 33 - DAKOTA ALCÚDIA 54

Aquest dissabte passat ens desplaçàrem al camp de La Salle per enfrontar-nos a un dels equips que junt amb Joan Capó i nosaltres estan un nivell per sobre del grup.

De començament les locals posaren a les seves millors jugadores que a més hi ficaren molta intensitat, amb una defensa pressionant molt agressiva que ens va agafar un poc en fred. Aquest fet, juntament amb que la nostra pressió fou molt lleugera deixant rebre, botar i moure la pilota fàcilment, amb el cap a una altra banda de casi totes les jugadores i amb la qualitat que havia posat en pista el rival, va fer que durant més de 5 minuts no trobessim la cistella contraria, estrenant el nostre marcador quan les locals ja havien superat els 10 punts. El temps mort i la reflexió ens va fer reaccionar i tranquil•litzar-nos per poder començar aquest partit amb el nostre joc. Senzill: ofertes, pasar, tallar i ocupar els espais. Ho férem bé i reduírem la diferència, però no vam poder salvar el quart que va acabar 12 a 6.

En el segon quart les jugadores ja sortiren consciència des de la feina que hi havia per fer. Havíem d’aguantar un arbitratge en ocasions massa estricte i en ocasions més permissiu sobretot això darrer amb les locals que per la intensitat i agressivitat al final lesionaren a una de les nostres i en deixaren a una altra ben baldada.

En aquest segon quart La Salle tornà a treure les seves millors cartes per intentar mantenir la diferència i tenir opcions de competir en la segona part, però es trobaren amb un Dakota Alcúdia que havia despertat, amb molta més intensitat en la pressió defensiva i molts menys errors en les ajudes. També la organització de l’atac va ser decisiu, els tirs entraven i ocupàvem molt millor els espais. Els rebots que havien estat una manca en la primera part també l’havíem corregit i hi havia més lluita per ells. 8 a 18 va ser el parcial en aquest quart. 20 a 24 a la mitja part.

Amb el plantejament que havia fet l’equip local, en el tercer quart havia de posar en pista a la resta de les jugadores que no havien jugat. I així va ser com es decidí el partit, perquè la gran defensa i qualitat de les nostres jugadores de segon any, molt superior al quintet de La Salle, van acabar d’obrir una diferència insalvable. I com que no tot son els punts, impressionant també va ser la contribució de les que sent de segon any son més inexpertes, on cada partit se les veu amb més confiança i tranquil•litat a la pista. Sense cap tipus de dubte milloren moltíssim i la seva contribució és cada vegada més indispensable. 2 a 23 en el tercer quart.

Amb el partit molt costa amunt, les rivals posaren un equip més equilibrat i nosaltres ens poguérem permetre practicar amb més tranquil•litat aspectes tècnics i tàctics. Encara que la intensitat va davallar per part d’ambdós equips, el partit fou molt més vistós i menys agressiu. 11 a 7 en acabar el quart.

El resultat final 33 a 54 és un reflex de que lo important quan comencem malament és no perdre la confiança i donar suport a les companyes per que mantenguin la serenitat per poder fer el nostre joc.

Molt bé nines, hem de deixar-nos la pell en els entrenaments si no volem que ens sorprenguin de nou.