Articles

DAKOTA ALCÚDIA 51 - Binissalem 20

El diumenge tornàrem a jugar contra el C.B. Binissalem en partit oficial. Un partit amb duresa on les visitants varen fer gala de la seva força física, posant a prova la solidesa mental de les nostres jugadores. La nostra defensa funciona cada cop millor i això ho demostra els pocs punts en contra que rebem i les pilotes que aconseguim robar.

El partit va començar amb intensitat per part d’ambdós equips. La defensa pressionant va començar per a les dues bandes, però es nota que la experiència i qualitat de les grans d’Alcúdia és un grau. Poques pilotes perdudes a l’hora de superar la pressió. Per la nostra part, sorprenguérem a les binissalemeres provocant errades seves en les passades i a l’hora de treure la pilota. 18-8 fou el parcial.

El segon quart es caracteritzà pel joc dur. La desesperació de les alcudienques fou evident. La concentració es va esvair. I el joc per part dels dos equips va ser molt deficient. 8 cops es va tenir que anar a la línia de tirs lliures dins aquest quart. Per sort, les visitants no trobaren gaire bé la cistella, però així i tot, les empentes, colzades i demés factors típics d’un joc de contacte com és el bàsquet, suposaren una gran barrera per les nostres. El quart acabà amb un parcial molt pobre 4-3. 22-11 al descans.

En el tercer període, ens tranquil•litzàrem un poc, i sabérem sobreposar-nos al joc dur, encara que sense jugar còmodes, cosa que provocava que perdéssim moltes pilotes. 11 a 7 fou el parcial. Ja en el darrer quart, les visitants davallaren la intensitat i nosaltres imposàrem el rit me del partit. Parcial de 18 a 2. 51 a 20 el resultat final.

Encara que les visitants ens posaren al límit, nosaltres hem d’aprendre que en el básquet es permet cert nivell de contacte i hi ha equips que saben jugar amb aquest factor.

Nou partit per aprendre. La fortalesa mental és bàsica per superar els distints obstacles que ens posaran els rivals.

Hi ha una dita que diu que “Totes les coses són difícils abans de ser fàcils”. Si durant el joc trobem la manera de superar els obstacles no ens serà difícil trobar el nostre ritme de joc.

El dissabte jugàrem contra la Selecció Balear Mini en un partit amistós per a la preparació de la selecció de cara al campionat d’Espanya en el que perdérem per 29-80.

Amb la modificació de la pilota i de algunes línies del camp, a les nostres infantils els costava força acostumar-s’hi. Per els dos primers períodes jugarem amb una mescla de nines de segon i primer any, d’experimentades i de noves, i mentre que en el primer període sabérem estar al darrera (14-8), en el segon se’ns escaparen (19-2). En el tercer període nosaltres posarem en pista el quintet més fort i així poguérem escurçar distàncies gràcies al parcial de 7-15. 40-27 al descans.

En la segona part del partit tornàrem a fer jugar un combinat de primer i segon. I quan el físic ja s’imposà, ens varen faltar cames per aturar a les jugadores de la selecció i al principi del darrer període ens tancaren marcador. (25-1, 11-1 i 2-0 foren els parcials aquesta vegada)