Articles

Básquet Manacor 32 - DAKOTA ALCÚDIA 43

Nova victòria però poc merescuda. De nou trobam dificultats per jugar com nosaltres sabem. I aquesta vegada ens vàrem enfrontar davant d’un equip que físicament ens igualava bastant.

No hi ha dubte de que les d’Alcúdia gaudim d’una defensa molt forta i ho podem veure en els resultats. Només un equip ens ha aconseguit fer més de 35 punts. D’altra banda també tenim una gran capacitat anotadora gràcies a la gran qualitat de les nostres jugadores. El problema que ens acusa des que vàrem començar aquesta segona fase és que no som capaces de treure la nostra màxima capacitat ofensiva, jugant amb tranquil•litat, movent-nos com sabem i amb el cap seré. Ens capficam massa en els nostres errors i ens costa superar-ho.

Per altra banda l’aplicació dels conceptes entrenats ens suposa una càrrega mental que ens fa caure en errors i confusions, en lloc de fluïdesa.

Dissabte passat anàrem a Manacor a jugar davant d’un equip que té més experiència que nosaltres en la categoria i ens ho va demostrar.

El partit va començar millor de l’esperat. 0-8 en els primers 4 minuts. Pressió defensiva molt bona i contraatacs ben treballats.
La reacció de les manacorines no es va fer esperar gaire. “Apretaren” en defensa i mogueren millor la pilota. I fins al final del quart nosaltres només ficàrem 2 tirs lliures, mentre elles escurçaren distàncies. 8-10 primer parcial.

El segon quart fou molt igualat i les de Manacor ens deixaren clar que no ens regalarien res. Amb un físic semblant al nostre, ens aguantaren en resistència i igualaren en velocitat. La nostra falta d’encert en les entrades i els tirs de mitja distància era desesperant i els errors propis en l’aplicació de conceptes senzills (obertes, passar, tallar, ocupar espais,…) ens va fer molt de mal en atac. La defensa continuà essent bastant intensa i efectiva, però això no és suficient per guanyar partits. Encara que les rivals aconseguiren empatar a 3 minuts del descans, les jugades de qualitat individual de les nostres ens tornaren a col•locar per davant, arribant al descans 15 a 20. 7-10 segon parcial.

El tercer quart l’enfrontàvem amb la certesa de que el Manacor aniria a per totes, posant tota la qualitat possible i fent gala del seu estat físic. Nosaltres el plantejarem de manera que es trobassin amb una murada defensiva i un atac ràpid, però de nou la falta d’encert en el tir i errades tàctiques ofensives ens va distreure del partit i casi ens fa fora. 11-10 tercer parcial i tot per decidir en el darrer període.

L’últim quart sortírem amb més decisió. Aquest període es caracteritzà pel nostre domini dels rebots. Defensàrem bé i en atac les jugades individuals tingueren una lleugera milloria. 6-13 en aquest parcial. Resultat final 32-43.

Seguim errant i lo més important de tot és que aprenguem dels errors.