2AMAPartit de la màxima rivalitat entre veïnats, el que disputàrem el divendres dia 5, tant per la importància del partit (se decidia a priori qui seria el primer de grup), com per les circumstàncies del partit de la primera volta, en que hi va haver més que paraules.

El partit no va defraudar les expectatives i va ser un espectacle, tant dins com a fora de la pista, amb les dues aficions ben representades i amb ganes d'animar al seu equip.

Els poblers, amb un equip molt més jove que el nostre (ho són tots en aquesta categoria) va plantejar el partit com si fos una final de campionat. La seva mentalització va ser excel•lent, anaven molt revolucionats i la seva capacitat de lluita ens va superar en moltes fases del partit. També s'ha de dir que varen protestar cada decisió arbitral que els anava en contra, però estan en el seu dret de queixar-se mentre els àrbitres els deixin.

Primer Quart: Mira que ho hem dit moltes vegades, que encara que a l'encalentiment anem poc a poc, quan el partit és davant un equip com aquest hem de sortir al menys amb la mateixa motivació que ells, després si les coses surten o no ja serà una altra cosa. Però podrem tenir 60 anys (anava a posar 40 però ja els tenim quasi tots), i seguirem igual.

Comença el partit i se va veure una diferència d'intensitat entre els equips molt grossa, per lo que ens massacraren. Aguantàrem bé fins als 3 darrers minuts, però un parcial de 12 a 4 va deixar el marcador en 30 a 18. A 120 punts segur que no guanyarem cap partit. Els seus punts eren conseqüència de contraatacs i de segones opcions, cosa que intentàrem transmetre entre tots en els 2 minuts de descans.

Segon Quart: Després de la xerrada, l'equip començà a reaccionar, defensà millor (en Pep va tenir qualque cosa a veure), tancà el rebot en defensa (amb moltes dificultats) i en Joan i n'August assumiren la responsabilitat anotadora (10 punts per a cada un en aquest quart). Parcial de 16 a 24 i arribàrem al descans 46-42.

Tercer Quart: Sortírem de nou enxufats (bona direcció d'en Jordi a la banqueta durant tot el partit), la nostra defensa ofegava als contraris, prova del qual és que fins al minut 7 d'aquest quart només havia anotat un jugador del Sa Pobla. En atac n'August seguia produint i se sumaren en Sureda i en Christian. Per primera vegada al partit ens posàrem per davant al marcador 50-53 després d'un triple d'en Chris, però els poblers reaccionaren i el marcador al final del tercer quart era d'empat a 63.

Quart Quart: Una vegada que el partit pareixia que estava controlat, que la sangria del primer quart havia estat compensada per l'encert que havíem tengut en atac ens mouríem dins el partit que dominam des de fa molts d'anys, però el Sa Pobla no havia dit la darrera paraula. Ens posàrem per davant 63 a 66, deixant-los sense anotar els dos primers minuts del quart, però el seu domini absolut del rebot ofensiu en una jugada va fer que passéssim del 63-66 a un 69-66 sense sortir de la nostra zona. La distància se va allargar fins a un preocupant 73-66. Temps mort i en Sureda i n'August al rescat, 4 punts seguit i 73-70. En els instants finals el rebot i la seva millor condició física varen ser determinants, així i tot al darrer minut ens posàrem 82-80 després d'un triple de n'August (partidarro en atac), però no va poder ser, final 83 a 80, average salvat, lo que vol dir que si no hi ha res de nou serem primers de grup.

Ens quedà un mal gust de boca degut a la manca de control damunt del partit. Els nostres partits no han de ser així, estam cansats de guanyar partits a base de control, saber estar, defensant entre tots i amb un atac on la pilota circula sense massa bots. El partit de divendres va ser tot el contrari, els poblers (enhorabona per la victòria) ens varen fer córrer a cada possessió que varen poder, i el seu domini davall dels taulers no només s'explica per la seva joventut ni la seva millor condició física, s'explica per les seves ganes d'agafar el rebot i la nostra incapacitat de tancar-lo. Aquesta és una qüestió que crec que haurem de tractar en pròxims entrenaments a veure perquè passa això.

La part positiva és que a un partit on te fan jugar el tipus de partit que no t'agrada, te dominen totalment el rebot, aquest equip nostre és capaç de no només de jugar-lo amb dignitat, sinó de competir de tu a tu i d'arribar al final de partit amb possibilitats de victòria. Me trec el capell davant vosaltres, sou els més grans.