Gran partit i victòria contra La Salle (63-59)

Era un altre dels partits complicats de la temporada i en què no podíem fallar si volem estar entre els 4 primers. Davant un gran equip, La Salle, amb una gran millora en el seu joc, igual que les nostres, per tant havia de ser un partit molt disputat. I així va ser, no només un partit disputat, va ser un partidàs. Els dos equips van estar a un altíssim nivell, tant pel defensiu com en el ofensiu.

L'inici va ser espectacular de les nostres, gairebé perfectes, molt efectives en atac i la nostra defensa sorprenent el rival. El parcial ho diu tot, 24 a 14 amb una Sofia esplèndida amb 10 punts i diverses recuperacions de pilota.

En el segon període, les de la Salle reaccionaren, la seva defensa va millorar molt i ja ens costava molt més atacar. La nostra efectivitat en atac va baixar molt, abusant del bot de pilota i cometent errors defensius. A més fallàrem 9 llançaments des del punt de personal.
Estàvem carregant de faltes a les rivals però no ho estàvem aprofitant. Parcial favorable de 15 a 12, al descans un avantatge molt còmode (39 a 26) per afrontar el nostre temut tercer quart.

Després del descans, com és habitual i encara no entenc els motius, l'equip es va enfonsar, principalment en l'aspecte defensiu, cometent errors de minibàsquet. La pilota cremava a les mans, començàvem a deixar anotar amb facilitat a les visitants cosa que no havia succeït anteriorment, el nostre balanç defensiu molt dolent. Resultat de tot això, parcial desfavorable de 7 a 19. Començava un nou partit amb un sol punt de diferència favorable a falta de l'últim quart.

Però les nostres lluny de espantar-se, van treure tot el que porten dins i van sorprendre a tots, sense cap por vam anar cap a la cistella, el nostre joc havia de ser tallat a base de faltes el que va portar a diverses jugadores de La Salle a cometre la seva cinquena falta personal, però les de La Salle també volien guanyar el partit i ens ho van posar molt i molt difícil amb un joc molt ràpid i efectiu. Van ser 10 minuts colossals de joc per part dels dos equips.

Estàvem jugant molt bé i com he dit anteriorment, el nostre joc era frenat a base de faltes que ens portaven al punt de personal, on a causa de la gran tensió del partit, no estàvem fines, fallant fins a 12 tirs lliures, el que ens va portar a estar a falta de 3 minuts per finalitzar el partit i per primera vegada, a estar 4 punts per sota en el marcador. Pintava malament la cosa però les nostres van realitzar un gran esforç, tornant a donar la volta al marcador amb uns últims segons d'infart i acabant amb un triple estratosfèric de Sofia amb un a dalt i en l'últim segon de possessió i a falta de 10 segons per finalitzar el partit. Parcial de 17 a 14. Final del partit 63-59.

Sincerament, ningú va merèixer perdre aquest partit. Enhorabona a la Salle pel partidàs realitzat.

I enhorabona a les meves perquè s'ho mereixen de la primera fins l'última. El vostre esforç està donant resultats, però seguim cometent errors que no podem cometre en aquesta categoria.

Com negatiu la quantitat de tirs lliure fallats quan havíem millorat molt en aquest aspecte en anteriors partits.

Cal seguir amb aquesta actitud en els entrenaments i donar encara una mica més. No hem fet res, no ens podem relaxar, tots els equips estan millorant molt i ens ho posaran molt difícil.

ANOTADORES: Claudia 9 (1/8 tll), Laura 6 (4/4 tll), Joana 6 (4/2 tll), Julieta 0, Marga V 4 (2/2 tll), Carmen 17 ( 5/14 tll), Patri 0, Marga B 0, Sofía 19 (10/26 tll, 1 triple), Alejandra 0, Mariana 0, Cata 0.