DAKOTA ALCÚDIA 59 - Sant Josep 54

Partit molt emocionant i competit el que es va disputar aquest diumenge a Alcúdia i que es va haver de solucionar en una pròrroga. L'equip contrari, Sant Josep, tot i comptar amb una plantilla molt jove formada per 8 juniors i només 3 sèniors i no estar situat a la zona alta de la classificació, sol ser sempre un dur competidor, com demostren els seus últims resultats.

Conscients d'això, el nostre equip va sortir concentrat i atent per no caure en falses confiances en l'inici del partit. El primer parcial de 6 a 0, gràcies a la defensa i agressivitat en atac és una mostra. Però el Sant Josep ja va començar a ensenyar les seves armes en forma de defensa, contraatac i tir exterior, principalment, que ja no abandonarien en tot el partit. D'aquesta manera s'arribava al final del primer quart amb el resultat de 16 a 10 per a les nostres, després d'un bon primer quart.

A l'inici del segon parcial, dos triples de les visitants ajustaven el resultat (18 a 16), però la reacció de les nostres, aconseguint un parcial de 10 a 1 recolzades en el joc exterior i en una bona circulació de la pilota, tornaven a posar-nos amb un còmode avantatge al descans: 32 a 24.

Després del descans la idea era de no deixar escapar la diferència aconseguida en la primera part, però l'equip va xocar amb l'orgull de les joves jugadores visitants, que en tres minuts es van col·locar a només dos punts de diferència. Després d'una ratxa pèssima del nostre equip, fallant tirs fàcils i perdent gran quantitat de pilotes. Un temps mort ens va servir per tornar al partit, aplicant-en defensa i tenint les coses més clares en atac, per aconseguir un parcial de 9 a 2 i acabar amb una bona diferència a favor: 43 a 34.

Però el viscut en aquests deu minuts no ens va servir per aprendre dels errors i, tot i aconseguir una renda de 10 punts a falta de 6 minuts per acabar el partit, de nou van venir les pèrdues de pilota en atac i els errors dóna cara a cistella, de vegades causats per la bona defensa visitant i en altres per la nostra pròpia falta d'encert. Exemple d'això són els 5 tirs lliures fallats d'11 llançats durant aquest quart. Aquesta situació, unida a la bona actitud de les jugadores del Sant Josep, sempre creient en la victòria, i al seu encert en el llançament exterior en aquest quart amb tres triples convertits, va diluir l'avantatge del nostre equip en un moment. Arribant a posar-se un punt per davant les visitants a falta de poc més d'un minut per jugar-se. Però la bona defensa i un tir lliure convertit a falta de pocs segons ens van permetre empatar el partit al final dels 40 minuts.

La pròrroga va ser una altra cosa. La nostra defensa i experiència es va imposar davant la joventut i ímpetu de les visitants aconseguint portar una treballada i important victòria pel resultat final de 59 a 54.

Des d'aquí volem felicitar a les jugadores visitants, i especialment al seu entrenador, pel bon partit disputat i per l'esportivitat demostrada al llarg d'aquest.