DAKOTA ALCÚDIA 58 - Bàsquet Manacor 49

Ahir diumenge vàrem jugar contra 1 dels 2 equips que ens va guanyar a la primera volta. El joc del Manacor es basa en una forta defensa pressionant durant tot el partit, cosa que ens dificulta la nostra transició defensa – atac.

Sapiguent això i que en el partit d’anada vàrem sortir adormits, l’equip va sortir enxufat tot i perdre al principi unes quantes possessions degut a la pressió que ens varen fer quasi durant tot el partit. Un parcial de sortida de 6 a 0 en els primers quatre minuts a favor nostre (els 6 punts anotats pen Christian, amb triple inclòs) ens va permetre entrar al partit des de l’inici. Tot i això, el Manacor va entrar al partit a partir de la seva forta defensa, aconseguint atacar més vegades fruit de vàries pèrdues nostres. Així, arribàrem al final dels primers 10 minuts amb el marcador igualat 14 – 15.

Era necessari evitar més pèrdues per no donar-lis més possibilitats en atac, ja que de no ser així, estaríem jugant al ritme que l’interessava al Manacor. I sa veritat que en el segon quart hem aconseguit controlar aquest aspecte, pero en atac ens hem precipitat més de lo habitual; com a conseqüència, el nostre encert ha disminuit. Ara bé, en defensa seguíem defensant amb un nivell acceptable, tot i donar qualque segona opció de tir fruit de qualque rebot en atac per part del Manacor. En aquest quart cap dels dos equips permetíem cistelles fàcils, jugant els dos al límit de la falta; Com a conseqüència hi va haver molts de llançaments de tirs lliures per part dels dos equips. Al descans el marcador era d’empat a 24 punts.

Teníem clar que per guanyar el partit hauríem de treballar fins el darrer minut de partit. Un molt bon inici de tercer quart, amb un parcial a favor nostre de 10 – 0 en els primers 5 minuts ens donava una avantatge que havíem de sabre aprofitar. En el minut 28 el marcador era de 38 – 28 a favor nostre. Pero d’aquí al minut 30 el Manacor ha reaccionat, tornant-nos pràcticament el parcial, deixant el marcador en un igualat 39 – 37.

És vera que els finals igualats ens solen afavorir, pero era molt important no regalar cistelles fàcils i sabre atacar les seves defenses alternatives, totes elles molt intenses. Després de que el Manacor empatàs el partit a 41 punts, vàrem mantenir la tranquilitat, aconseguint un parcial de 6 – 0 que ens tornava a donar una petita pero molt important avantatge (47 – 41). En el minut 38 el marcador era de 47 – 44. Aquí el Manacor va intentar arriscar en defensa, donant-nos moltes opcions de tirs lliures, els quals vàrem aprofitar, anotant 11 dels 12 que vàrem llançar en aquests dos darrers minuts. Per altra banda, en defensa no vàrem permetre cistelles fàcils, i ells no varen estar encertats en el llançament exterior.

Al final, victòria molt treballada (58 – 49). Amb la d’ahir hem aconseguit 10 victòries de forma consecutiva, cosa que hem de valorar molt positivament. Enhorabona a tot l’equip!!! I recordau que el divendres 10 de maig tenim un partit molt important contra el segon classificat. De guanyar ens asseguraríem ser campions del nostre grup. Així que equip, tenim dues setmanes per a preparar el partit.

Parcials: 14 – 15 // 10 – 9 // 15 – 13 // 19 – 12.

Anotadors: Josep Tomàs 2 punts (2 de 2 tirs lliures); Hugo 4 punts (0 de 2 tirs lliures); Rafa 12 punts (6 de 7 tirs lliures); Crespí 16 punts (12 de 14 tirs lliures); Santi 0 punts; Sureda 8 punts (6 de 12 tirs lliures); Christian 8 punts (1 triple i 1 de 2 tirs lliures); Pere Cladera 7 punts (3 de 5 tirs lliures); Bernat Cifre 1 punt (1 de 2 tirs lliures); Jaume 0 punts.