Joan Capó 26 - DAKOTA ALCÚDIA 63

Bona matinada la que ens vàrem tenir que donar el dissabte dematí per ser a Felanitx a les 8:30.

Però el nostre objectiu en tot moment era deixar clar que no hi ha equip en aquesta lliga que ens pugui plantar cara, per demostrar-nos a nosaltres i a la resta que la pròxima fase necessitem un major nivell per poder competir aquesta temporada.
I així va ser que a l’inici del partit, ambdues defenses feren molt bona feina, a més d’una especial i inoportuna falta d’encert, cosa que va suposar uns 7 minuts sense puntuació. Les de Felanitx, trobaren la cistella les primeres i les d’Alcúdia ens capficàvem perquè les nostres finalitzacions no aconseguien fer moure’s el marcador.

Inclús amb el marcador a 0 i 4 punts en contra a poc més de 2 minuts d’acabar el primer quart, era evident i patent la superioritat física i tècnica de les del Dakota. Només faltava que la pilota trobés la llarga xarxa de les cistelles felanitxeres. I com no hi havia més remei, va ocórrer, i en menys de 2 minuts es va remuntar el marcador i acabàrem el primer quart amb una puntuació pobre que encara no mostrava el potencial real de les visitants. 6 a 7.

En el segon quart, la intensitat defensiva va pujar un grau per la nostra banda. D’aquesta manera es varen robar i recuperar un enorme nombre de pilotes que acabaren dins de la cistella. En aquest quart, van ser pocs els cops que les locals aconseguiren entrar dins la nostra meitat de camp. Les ajudes defensives en la pressió en camp contrari, aconseguien contínuament el seu efecte fent que les de Joan Capó no trobassin línies fàcils de passada. Va resultar impossible superar la nostra defensa i el marcador rival no es va moure en aquest quart, mentre que nosaltres posàrem distància. 0-16. 6 a 23 el marcador de la mitja part.

Però si el segon quart va ser un espectacle defensiu, el tercer quart va ser una lliçó d’intensitat tant defensiva com ofensiva. Finalitzacions amb l’esquerra, bloquejos, tirs de mitjana distància i de triples es succeïren a la vegada que continuàvem amb una efectiva pressió defensiva que limitava els moviments de les de Felanitx.

Aquest quart va ser el que va posar a les nostres a les portes de tancar el marcador a l’únic equip que es suposava ens podia plantar cara en aquest grup. 2 a 30 fou el parcial.

A 5 punts de tancar el marcador començàvem el darrer període. Moment en que aprofitàrem per que les més inexpertes es plantassin davant d’un rival que les fes adonar-se que no hi ha espai per badar ni als entrenaments ni als partits. No ho feren del tot malament, però la intensitat i coordinació demostrada en la resta del partit es va perdre una mica, tal vegada confiades perque ja es veien guanyadores. Les locals van evitar que finalment tanquéssim marcador i van aconseguir el parcial d’aquest quart, essent de 18 a 10. Per tant el marcador final 26 a 63.

Gran partit de totes on segueix destacant el nostre gran estat físic. Partit on també aprenguérem lliçons, com la lectura del moviment sense pilota de les contraries, adaptar-nos a distintes situacions cada vegada que canviaven la manera de treure per intentar superar la nostra pressió, i que les de primer any s’han de prendre molt seriosament els entrenaments si volen que l’any que ve es mantengui el nivell.